معرفی دوره
در این دوره ی یازده جلسه ای، به بررسی miniPLC شرکت زیمنس آلمان (Siemens) که دارای محبوبیت خاصی در ایران می باشد، می پردازیم. هدف این دوره، آشنایی با لوگو به صورت کاربردی و صنعتی بوده است.
با انواع لوگو و نسل های آن و اجزای مختلف آن و کارت های افزایشی و دستگاه های جانبی آن مانند TD و TDE آشنا شده، و نحوه سیم بندی آن ها و قرار گرفتن آن در مدار به صورت کامل توضیح داده شده است.
کارت های افزایشی شامل کارت های ورودی و خروجی دیجیتال ، کارت های ورودی و خروجی آنالوگ ، کارت آنالوگ مختص سنسور RTD ( دو سیمه و سه سیمه )،انواع کارت حافظه ( در ورژن قدیم ،زرد و قرمز و در ورژن جدید به صورت RAM بوده ) و کارت های انواع شبکه می باشند.
نحوه شبکه شدن لوگو و دیگر دستگاه ها در ورژن های قدیمی ( قبل از OBA6) و ورژن های جدید OBA7 و OBA8 که دارای شبکه اترنت می باشند، توضیح داده شده است.
نرم افزار لوگو، نرم افزار Comfort soft logo! می باشد ، در این دوره تمام آیکون های آن و طریقه استفاده از این نرم افزار توضیح داده شده است. این نرم افزار بخشی به نام Simulation یا شبیه سازی دارد که قابلیت تست برنامه در آن وجود داردو از طریق این برنامه می توان تست آنلاین نیز داشته باشید.
لوگو دارای دو زبان برنامه نویسی FBD(Function block diagram) و (Ladder diagram) LAD می باشد که به هر دو زبان برنامه های کاربردی و آموزشی نوشته می شودو تبدیل این دو زبان به یکدیگر نیز شرح داده می شود. زبان FBD برگرفته از مدار منطقی و به صورت بلوکی می باشدو زبان LAD برگرفته از مدار فرمان ( تیغه های باز و بسته کنتاکتور ) می باشد.
برای برنامه نویسی سه ابزار CO، GF، SF که شامل بلوک های برنامه نویسی اعم از بلوک های دیجیتال و بلوک های آنالوگ می باشد، بررسی می شود.( بلوک های آنالوگ، بلوک هایی می باشند که با سیگنال های آنالوگ سر و کار داشته و بلوک های دیجیتال فقط با صفر و یک منطقی کار می کنند.) در طی جلسات از بلوک ها مثال هایی نیز مطرح شده است.
لوگو ها در دو نوع LED و LCD موجود می باشند. در مدل LED، برنامه از طریق نرم افزار کشیده شده و از طریق کابل از کامپیوتر به لوگو انتقال داده می شودهمین طور از طریق این کابل برنامه داخل لوگو به کامپیوتر منتقل می شود، اما در مدل LCD آن، علاوه از طریق دانلود یا آپلود کردن برنامه بین کامپیوتر و لوگو توسط کابل ، به صورت دستی توسط پنل روی لوگو و صفحه نمایش آن قابل نوشتن برنامه در لوگو می باشد. این پنل دارای 4 دکمه C ( دکمه های مکان نما)، ESC و OK می باشد. در برنامه نویسی دستی بیشتر برای نوشتن برنامه های کوچک یا تغییرات جزیی در برنامه استفاده می شود. در این دوره، برنامه نویسی به صورت دستی به صورت عملی و تئوری شرح داده می شود. در حالت عملی برنامه ها و منو ها با لوگو دیده و اجرا می شود. در حالت تئوری منوهای لوگو و نکات برنامه نویسی دستی توضیح داده شده است.
فهرست مطالب
-
اتوماسیون صنعتی با LOGO! OBA8 زیمنس
-
معرفی LOGO!
-
سیم بندی LOGO!
-
کارت های لوگو
-
نرم افزار Comfort Soft LOGO!
-
آشنایی با محیط نرم افزار Comfort Soft LOGO!
-
بررسی بلوک های برنامه نویسی CO و GF
-
شروع برنامه نویسی FBD و LAD و تبدیل آن به یکدیگر
-
SF – تایمرها
-
SF- شمارنده ها و متفرقه
-
SF- آنالوگ
-
برنامه نویسی دستی
-
آزمون پایان دوره37 سوال
-
مدرس
نظرات
نظرات
میانگین امتیاز
جزئیات امتیاز